Recomandări

Adina Mihalcea (Totul Despre Raw)

Adina Mihalcea (Totul Despre Raw)

Publicat pe 10.12.2015 În Recomandări de către Tania

Cand spun Adina nu am cu sa nu ma gandesc la Andreea, teoretic sunt una si aceiasi. Pe Andreea o cunosc bine, imi este tare draga si am petrecut multe momente impreuna, la un ceai, la sala muncind si transpirand sau in bucatarie preparand bucate vegane. Astazi vreau sa pun lumina reflectoarelor pe Adina, care este mezina familiei totul despre raw  (desi nu as spune)  ?

Stiu de ce proiectul Totul Despre Raw este atat de frumos, pentru ca in spatele lui sunt 2 suflete mari si dedicate.

1. Stiu ca atunci cand pornesti ceva din pasiune, in spatele acelui proiect se acunde mereu o poveste interesanta. Care este povestea ? Cum a inceput totul?

Hmmm.. Cum a inceput totul? In 2012. Atunci a prins contur si aripi, comunitatea care este in prezent proiectul meu suflet – totul despre raw ? . In acel an, sora mea – Andreea, fondatoarea comunitatii, si-a descoperit intolerenta la lactoza. Adaugand la aceasta intoleranta faptul ca habar n-avea sa gateasca carne, s-a produs schimbarea in alimentatia ei, devenind raw-vegana.
De aici pana la a infiinta totul despre raw ca martor al experientei sale, a fost doar un pas.
Si atat. Caci n-am sustinut-o cu toate ca locuiam impreuna.
Eu am continuat sa consum fast-food, carne, lapte, oua, sucuri acidulate si sa ii amintesc aproape zilnic ca e anormala, ca doar porumbei mananca mei si alte seminte, cum manca ea :).
Undeva in 2013, s-a intors din Londra cu o carte pentru mine ce se intitula – Skinny Bitch.
Am devorat-o in aceiasi noapte in care am primit-o si a doua zi am devenit instant raw.
Intrucat motivatia mea nu a fost suficient de puternica, in vreo 3 luni de zile am scapat intr-o cofetarie… Ce a urmat mai departe, va las sa va imaginati ? .
Dupa cele 3 luni am inceput sa revin treptat la vechea mea alimentatie. Dar surpriza, nu am mai reusit. Si nu pentru ca mi-am uitat mancarurile preferate, ci doar pentru ca imi aminteam ce am citit despre hrana de origine animala. In plus, corpul nu le mai accepta. Fiecare bucatica de carne insemna automat 2 zile de letargie, greturi, dureri, etc.
Asadar, iata-ma acum, dupa 1 an si jumatate de cand am renuntat complet la carne si dedicate trup si suflet comunitatii pe care Andreea a creat-o in urma cu 3 ani!
In prezent, nu as putea sa imi denumesc alimentatia dar cu siguranta consum 65% hrana vie (raw), 35% hrana preparata termic (vegana) si 5% hrana ce contine/poate contine urme de lapte/ou ( vegetariana). O dieta echilibrata cum imi place mie sa o numesc. ?

2. Fiecare avem niste valori dupa care ne ghidam si pe care le pretuim si la ceilalti. Care sunt cele mai importante 3 valori ale tale?

Mi-e tare greu sa numesc doar 3 dar probabil asta si urmareai cu intrebarea asta. In primul rand apreciez curajul, recunostinta si omenia.

3. Care sunt bucuriile pe care ti le aduce activitatea ta?

Activitatea mea imi aduce bucuria de crea, de a ajuta, de a ma dezvolta, bucuria de a fi libera si lista poate continua mult si bine.

4. Suntem la finele anului 2015, eu obisnuiesc sa imi fac planuri, dar inainte de toate imi place sa privesc in urma si sa imi analizez realizarile. Care au fost realizarile tale in acest an?

Cea mai mare realizare pe anul 2015 – regasirea mea.

5. Pentru ca imi place bucataria vegetariana, nu puteam sa nu te te intreb care este mancarea ta vegetariana preferata?

Nu am o mancare vegetariana preferata in schimb am cateva prajituri preferate. Se pun?

6. Anul acesta mi-am facut cateva obiceiuri noi: sa mananac fructe dimineata, sa imi notez ideile care imi vin in cap si sa practic cat mai des yoga. Care sunt obiceiurile tale noi de anul acesta?

Obiceiurile mele noi pe anul asta sunt trezitul de dimineata (reuseam cu greu sa ma trezesc mai devreme de pranz) si consumul fructelor dimineata caci asta am invatat asta de la tine. ?

7. Obisnuiesc sa fiu recunoscatoare pentru oamenii pe care ii intanesc si lucrurile pe care le traiesc. Cui ai vrea sa oferi anul acesta recunostinta ta?

Anul acesta am o lista lunga cu oameni carora vreau sa le ofer recunostinta mea, dar cel mai mult imi doresc sa le ofer recunostinta mea celor mai importanti oameni din viata mea.

8. O carte care a avut un mare impact pentru tine in 2015.

Raw Vegan cu Thermomix!

9. Care sunt planurile tale pentru anul 2016?

Planurile pentru 2016 incep cu mai mult sport si se termina cu multe surprize dulci! ?  Stati pe aproape!

10. Care este manta sau viziunea ta dupa care te ghidezi in viata?

Totul se intampla cu un scop.

 

Zile cu soare,

Adina Mihalcea

www.totuldespreraw.ro