Recomandări

Articol din revista “Slab sau gras” luna aprilie 2014

Articol din revista “Slab sau gras” luna aprilie 2014

Publicat pe 28.06.2014 În Recomandări de către Tania

Dulciuri sănătoase cu Tania

Tania este la bază instructor de fitness. Aţi mai citit despre ea în paginile revistei noastre, însă de data aceasta nu vom vorbi despre mişcare şi sport, ci despre o altă pasine a Taniei Bordianu, bucătăria. Nu orice fel de alimente, ci reţete raw-vegan uşor de realizat, gustoase, sănătoase, preparate cu dragoste şi întotdeauna cu zâmbetul pe buze. Delicii – de data aceasta dulci – pentru întreaga familie, prietenoase cu silueta şi… de ce nu, şi cu buzunarul.

A început în joacă, a devenit lider de opinie

Tania a început să împărtăşească pasiunea sa culinară pe pagina personală a unei reţele de socializare. Succesul pe care îl avea fiecare fotografie, cerinţele de reţete venite de la prietenii care vedeau fotografiile şi de la cei pe care instructoarea îi antrenează au determinat-o să pornească în iulie anul trecut proiectul “Reţete sănătoase cu Tania”. O pagină de facebook în continuă creştere, care se promovează de la sine, datorită conţinutului de calitate, simplităţii reţetelor şi pozitivismului împărtăşite. Noi ne-am “plimbat” printre bunătăţi, am gustat şi ne-am hotărât să împărtăşim cu dumneavoastră câteva reţete de dulciuri sănătoase, pe care le puteţi încerca.

Poftă de ciocolată? Smoothie simplu, cu cacao!

Dacă ai poftă de un smoothie cu aromă de ciocolată, pregăteşte-te! Îl poţi savura natural şi sănătos, în mai puţin de cinci minute, la tine acasă. Ai nevoie de o banană, o felie mare de ananas, un măr, o lingură de cacao, o jumătate de cană de lapte de cocos sau apă şi puţină nucşoară. Amestecăm totul în blender şi ne bucurăm de un gust deosebit, o băutură săţioasă şi energizantă.

Budincă naturală – cremă de caju

Pentru a prepara această reţetă, pregătim următoarele: o cană de nuci caju hidratate (lăsate în apă peste noapte), o jumătate de cană de căpşuni congelate, o jumătate de avocado, o lingură de sirop de agave, vanilie, boabe de rodie şi o frunză de mentă, pentru ornat. Nucile caju se scurg şi se spală bine, apoi se mixează în blender împreună cu capşunile congelate şi avocado. În cazul în care compoziţia este prea groasă, putem adăuga câteva linguri de apă sau lapte vegetal. Adăugăm praful de vanilie, siropul de agave, ornăm şi ne bucurăm de un dulce bun, sănătos şi colorat.

Bomboane aromate, cu mei

Vin invitaţi? Nimic dulce în casă? Nicio problemă! Aceste bomboane vor fi gata numaidecât. Pentru a le obţine, căutăm în cămară o cană de făină de migdale (sau resturile obţinute după prepararea laptelui de migdale), o jumătate de cană de curmale, o lingură de ulei ori unt de cocos, o cană de fulgi de mei, 4-5 linguri de sirop de agave, o linguriţă de vanilie, o linguriţă de scorţişoară şi câteva linguri de cacao, pentru ornat. Modul de preparare este, aşa cum vă spuneam, cât se poate de simplu: fulgii de mei se pun în apă, la hidratat, pentru aproximativ o jumătate de oră. Punem în robot curmalele fără sâmburi, le mărunţim, adăugăm făina de migdale, meiul hidratat, uleiul de cocos, siropul de agave şi mirodeniile. Vom obţine un aluat uşor de modelat, pe care-l împărţim în bomboane potrivite şi tăvălite prin cacao.

Adorăm tartele cu fructe!

Şi le iubim cu atât mai mult, ştiind că le putem prepara simplu, acasă, după o reţetă sănătoasă pentru care nu avem nevoie de cuptor. Blatul va fi compus din următoarele ingrediente: o jumătate de cană de migdale, un sfert de cană de tărâţe de psyllium, o jumătate de cană de fulgi de cocos, 4-5 linguri de cacao, cinci linguri de miere (sau după gust) şi o jumătate de cană de apă. Punem toate ingredientele în belnder şi le mixăm până când compoziţia devine lipicioasă. Aranjăm aluatul în forme speciale şi îl lăsăm la frigider să se odihnească, în timp ce preparăm crema. Pentru cremă, avem nevoie de două kivi, o banană, o jumătate de avocado bine copt, un cuişor pisat şi o lingură de miere. Punem totul în blender şi mixăm până obţinem crema delicioasă. Umplem formele cu cremă şi ornăm cu bucăţele de fructe. Miam!

Noi vă dorim poftă bună şi ne propunem să revenim şi cu alte reţete sănătoase şi uşor de făcut.

Pagina de facebook: https://www.facebook.com/ReteteSanatoaseCuTania

Olivia Duţu