Batoane pentru Alergători

Batoane pentru Alergători
Publicat pe 26.01.2017 de către Tania
Easy 20 minute 12 porții

O mai tineti minte pe Denisa?

Ea este ajutoarea mea din bucatarie, si pe langa bucatarie si desen mai are o pasiune, alergatul montan. Pentru ca atunci cand alergi la maratoane ai nevoie sa iti dozezi energia cat mai bine, am decis sa ii fac niste batoane ca sa le poate rontai pe tot traseul.

Acum sa vedem daca trec si testul unui alergator montan, asa ca o astept pe Denisa cu medalia si o parere despre batoane.

Am ales atent toate ingredientele tocmai ca sa ii ofere Denisei energie eliberata treptat. Am folosit nuci* pentru grasimi sanatoase, fructe uscate pentru a mentine nivelul de zahar din sange la un nivel normal, pulbere si boabe de cacao pentru un bust de energie.

* Recomand ca nucile sa fie tinute in apa minim 8 ore si apoi uscate, pentru a le putea digera mult mai usor. Scopul unui alergator este sa isi conserve energia, nu sa o consume pe digestie.

Ingrediente

  • 115g de nuci romanesti
  • 125g de nuci caju
  • 2 linguri de seminte de in
  • 180g de curmale sau caise deshidratate
  • Un praf de scortisoara
  • 2 linguri de cacao cruda
  • Un praf de sare roz
  • 4 linguri de boabe de cacao maruntite

Instrucțiuni

  1. Punem semintele de in si nucile in robort si le maruntim foarte fin
  2. Maruntim separat si nucile caju, mai grosier, ca sa fie mai crocante
  3. Punem nucile maruntite intr-un bol si adaugam scortisoara, pudra de cacao, sarea si boabele de cacao.
  4. Maruntim fructele uscate (curmale sau caise) in robot pana obtinem o textura lipiciosa si apoi adaugam peste amestecul de nuci, amestecam bine toata compozitia.
  5. Apoi intindem aluatul pe o tava si taiem in forma dorita.
  6. Le putem pune la congelator 2-3 ore pentru a se intari compozitia sau le putem pune la deshidrator sau cuptor reglat la 45 de grade pentru 3-4 ore.*
  7. *Daca ai o cursa lunga recomand sa le deshidratez la cuptor sau deshidrator, ca sa le pastrezi mai bine.