Chiftele de Spanac cu Quinoa

Chiftele de Spanac cu Quinoa
Publicat pe 01.04.2015 de către Tania
Medium 30 minute 6 porții

Rareori prepar termin spanacul, imi place sa il consum crud.  Astazi am facut o exceptie si am facut chiftele la cuptor.

Frunzele de spanac conţin clorofilă în cantitate mare, acid folic,  vitamina  B1, B2, B6, B9, PP, C, E şi K, caroten, fier.

Iti recomanda sa il folosesti cat mai des crud in smoothi-uri, salate sau sucuri, dar sa incerci si aceasta reteta care este minunata. ?

Ingrediente

  • 2 cani de spanac proaspat
  • 1 cana de mazare proaspata sau congelata
  • 2 cani de quinoa fiarta
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri de fulgi de ovaz
  • 1/2 chimen
  • 1/2 lingurita de coriandru
  • 1/2 lingurita de turmeric
  • sare neiodata

Instrucțiuni

  1. Spanacul si mazarea decongelata se pun in robot si se maruntesc.
  2. Adaugam boabele de quinoa fierte si scurse de apa, usturoiul drobit, chimenul, coriandrul, turmericul, sarea si fulgii de ovaz.
  3. Amestecam bine toate ingredientele, modelam chiftelele si le punem la cuptor pentru 20 de minute, la 180 de grade.
  4. Dupa ce le scoatem de la cuptor le putem rumeni pe grill.