Conopidă Picantă cu Tofu Afumat

Conopidă Picantă cu Tofu Afumat
Publicat pe 28.09.2017 de către Tania
Easy 6 porții

Mi-am dat seama ca mananc rar conopida, stiind cat de sanatoasa este m-am gandit sa fac o reteta simpla si delicioasa care sa aiba ca ingredient principal conopida.

Stim cu totii cat este de benefica pentru corp, pentru ca vine la pachet cu multe vitamine si fitonutrienti,  fiind bogata in calciu, vitamina K, acid folic si vitamina B6.

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 2 ardei rosu
  • 2 ardei galbeni
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 conopida mare
  • 2 catei de usturoi
  • 2 lingurite de curry
  • 1 lingurita de turmeric
  • 1/2 lingurita de paprika (iute)
  • sare neiodata
  • 150g de tofu organic afumat
  • Susan negru (pentru ornat)

Instrucțiuni

  1. Punem tigaia pe foc cu uleiul de masline si cu o lingura de apa. Cand uleiul s-a incalzit, adaugam ceapa si usturoiul tocat. Sotam 5 minute la foc mediu.
  2. Adaugam ardeii taiati cubulete si mai lasam pe foc 10 minute, amestecand din cand in cand.
  3. Spalam conopida, o taiem si o maruntim fin cu ajutorul robotului. Punem conopida maruntita in tigaia cu legume.
  4. Adaugam curry, turmeric, paprika si sare. Lasam tigaia la foc mic aproximativ 15 minute, amestecand din cand in cand.
  5. La final, taiem cubulete tofu afumat si il punem peste legume.