Cremă de Dovleac cu Smântână de Cocos

Cremă de Dovleac cu Smântână de Cocos
Publicat pe 11.11.2018 de către Tania
Easy 50 minute 5 porții

Am primit o provocare frumoasă de la Sanovita și Philips, aceea de a crea o nouă rețetă gustoasă pentru voi.

Așa că am acceptat cu mare entuziasm, având ocazia să aleg dintr-un coș mare de produse de la Sanovita și să pun la treabă noul mixer de mână de la Philips.

Rețeta aleasă: cremă de dovleac cu smântână de cocos și semințe coapte.

Hai să vezi ce mi-a ieșit!

Ingrediente

  • 1 dovleac mic (1kg)
  • 1 ceapă
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi
  • 400ml de smântână de cocos de la Sanovita
  • 2 lingurițe de condimente Garam Masala
  • 2l de apă
  • 50g de semințe de dovleac
  • Sare neiodată după gust

Instrucțiuni

  1. Curățăm dovleacul de coajă, semințe și il tăiem cubulețe
  2. Înăbușim într-o cratiță ceapa și usturoiul în 2 linguri de ulei de măsline
  3. Adăugăm apoi dovleacul curățat și tăiat și sotăm 10 minute la foc mic
  4. Turnăm apa peste legume și lăsăm la fiert 15 minute, până se pătrunde dovleacul
  5. Turnăm smântâna de cocos, condimentele, sarea și pasăm supa cu ajutorul mixerului de mână Philips
  6. Asezonăm cu verdeață și semințe de dovleac (coapte sau crude)