Curry Hummus cu Legume

Curry Hummus cu Legume
Publicat pe 30.01.2019 de către Tania
Easy 20 2

Cum am ajuns eu să mănânc sănătos?

Totul a început în copilărie, când Mama alerga după mine cu micul dejun prin casă. Ea îmi punea un măr sau o pară în ghiozdanul pregătit pentru școală și de multe ori mi le tăia frumos în patru, ca să le pot împărți cu colegii.

La prânz luam masa cu Tata, la aceeași oră, el având pauză de la servici. Venea într-un suflet acasă pentru a mă aștepta cu masa pusă. Cina era momentul cel mai așteptat al zilei, în care ne adunam cu toții și povesteam cum ne-a fost ziua. Chiar și atunci când trebuia să spun ce boacăne am făcut la școală :).

Aveam așa de multe activități încât nu mai aveam timp să ronțăi ceva între mese. În plus, Mama m-a atenționat că la masă se vine cu cei doi prieteni: Bucurie și Poftă de Mâncare. Eu, copil ascultător, făceam tot posibilul să le am la mine pe amândouă.

Sucurile acidulate erau în meniu doar de revelion, le consideram un fel de șampanie pentru copii. Cum șampania se bea doar la ocazii speciale și în cantități mici, asta era regula și la sucuri.

Tare îmi mai plăceau compoturile, dar și aici aveam o mică regulă. Mama spunea: “setea se potolește doar cu apă, băutura dulce cu fructe este un desert”.

Asta este pe scurt amintirea mea din copilărie despre regulile pentru o alimentație corectă. Evident că nu le înțelegeam întru totul copil fiind, dar m-au ajutat mult să ajung un adult echilibrat.

Vremurile s-au schimbat, nu știu cum era pe atunci cu problemele de greutate la copii, dar acum cifrele nu sunt deloc îmbucurătoare.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, până în 2025, peste 70 de milioane de copii din toată lumea vor ajunge să sufere de obezitate din cauza alimentației nesănătoase.

De aceea am fost încântată să aflu despre inițiativa Eat Like a Pro dezvoltată de Beko, o campanie care constă în reducerea ratei obezității prin educație și prevenție, astfel încât cei mici să deprindă obiceiuri alimentare sănătoase.

Știm că timpul fiecăruia este limitat, muncim mult, stăm peste program și nu mai avem timp să gătim sau să studiem despre nutriție. Sărim peste mese, mâncam pe fugă, în mașină sau în fața televizorului.

Avantajul este că acum îți poți face un suc proaspăt stors în câteva minute, supe calde sau reci cu un singur gest, deserturi colorate, și toate acestea datorită tehnologiilor inovatoare de la Beko din gama ProWellness, precum Power Blender, Slow Juicer, Vacuum Blender sau Soup Maker.

Tot ce trebuie să faci este să alegi cele mai naturale ingrediente, să îți echipezi bucătăria corespunzător, să ai dorința de a experimenta și apoi să lași bucuria de a mânca sănătos să intre în viața ta.

Mă bucur să contribui la această inițiativă și să vă pot oferi o doză de inspirație, așa că am pregătit pentru voi o rețetă simplă, plină de culoare care poate satisface orice pofticios.

Eat like a Pro by Beko

 

Ingrediente

 • 250g de năut fiert
 • 50ml de apă
 • 2 căței de usturoi
 • 4 linguri de ulei de susan
 • 30ml de suc de lămâie
 • 100g pastă de susan
 • ½ linguriță de curry
 • ¼ linguriță turmeric
 • Sare dupa gust
 • 2 ardei roșii
 • 1 castravete Fabio
 • 30g mix de semințe
 • Pătrunjel

Instrucțiuni

 1. Punem năutul scurs în Power Blender, adaugăm apa, zeama de lămâie, uleiul, usturoiul, și pasăm bine
 2. Adăugăm pasta de susan curry, turmeric și sare.
 3. Tăiem ardeii și castrevetele, curătăm interiorul de semințe și le umplem cu hummus.
 4. Ornăm cu mix de semințe și frunze de pătrunjel.