Dovlecei Umpluți cu Hriscă

Dovlecei Umpluți cu Hriscă
Publicat pe 06.07.2017 de către Tania
Medium 6 porții

Pentru ca mai ajung din fericire si pe la piata, am ocazia sa gasesc tot felul de legume, de parca nu s-ar gasi si la supermarket, numai ca simti o alta energie cand vezi in jurul tau numai fructe, legume si verdeturi.

Si uite asa am ajuns eu intr-o duminica la Piata Obor si m-am intors cu sacosele pline cu de toate, printre ele si 6 dovlecei rotunzi.

Initial m-am gandit sa ii fac cu orez, dar m-am razgandit repede cand mi-am dat seama ca hrisca ar fi mult mai potrivita.

Asa ca m-am echipat, am dat drumul la coptor si am inceput treaba. ?

Ingrediente

  • 6 dovlecei rotunzi
  • 200g de hrisca maro
  • 1 ceapa
  • 1 rosie mare
  • 2 tije de telina Apio
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 3 catei de usturoi
  • Sare neiodata
  • Piper

Instrucțiuni

  1. Dovleceii se spala se taie varful si se scobesc cu ajutorul unei linguri, nu aruncam interiorul, il vom folosi in compozitie.
  2. Intr-o tigaie punem uleiul de masline, ceapa tocata, interiorul dovleceilor, tijele de telina tocate, rosiile maruntite si le inabusim la foc mic, aproximativ 10 minute.
  3. Cand legumele sunt gata adaugam usturoiul drobit, sarea si piperul.
  4. Hrisca maro se poate fierbe (200g hrisca+ 400ml apa) sau se poate pune la hidratat in apa rece aproximativ 3 ore.
  5. Dupa ce s-a fiert sau s-a hidratat, o scurgem bine de surplusul de apa si o adaugam in tigaie peste legumele sotate.
  6. Dam drumul la cuptor la temperatura de 180-190 de grade.
  7. Umplem dovleceii cu hrisca si ii coacem 25-20 de minute.