Se apropie sarbatorile cu pasi repezi si ne asteapta zile minunate petrecute alaturi de oameni dragi.
Daca ti-ai facut meniul pentru masa de Craciun, nu uita sa mai adaugi o salata verde si pe langa ea niste chiftelute.
Ingrediente
1 lingura de ulei de masline
2 cepe, tocate
2 lingurite de chimion macinat
800g naut fiert
500g sfecla cruda, curatata si rasa grosier
4 linguri de seminte de in macinate
4 linguri de faina de naut
1 lingura de pasta de susun
Sare neiodata (dupa gust)
Instrucțiuni
Incingem usor uleiul din tigaie si innabusim ceapa, fara sa se rumeneasca.
Adaugam chimionul si mai lasam un minut, apoi punem totul intr-un robot impreuna cu nautul scurs de apa, doua treimi din sfecla rasa, faina de naut, semintele de in zdrobite si pasta de susan si sarea.
Pasam pana optinem o pasta groasa, apoi punem toata compozitia intr-un bol si adaugam restul de sfecla rasa.
Cu mana umeda, modelam chiftelutelele si le punem o tava tapetata cu hartie de copt.
Incingem cuptorul la 200 grade si le coacem 20-25 min, pana se patrund si devin crocante.