Falafel cu Sfeclă

Falafel cu Sfeclă
Publicat pe 21.12.2017 de către Tania
Medium 6 porții

Se apropie sarbatorile cu pasi repezi si ne asteapta zile minunate petrecute alaturi de oameni dragi.

Daca ti-ai facut meniul pentru masa de Craciun, nu uita sa mai adaugi o salata verde si pe langa ea niste chiftelute.

Ingrediente

  • 1 lingura de ulei de masline
  • 2 cepe, tocate
  • 2 lingurite de chimion macinat
  • 800g naut fiert
  • 500g sfecla cruda, curatata si rasa grosier
  • 4 linguri de seminte de in macinate
  • 4 linguri de faina de naut
  • 1 lingura de pasta de susun
  • Sare neiodata (dupa gust)

Instrucțiuni

  1. Incingem usor uleiul din tigaie si innabusim ceapa, fara sa se rumeneasca.
  2. Adaugam chimionul si mai lasam un minut, apoi punem totul intr-un robot impreuna cu nautul scurs de apa, doua treimi din sfecla rasa, faina de naut, semintele de in zdrobite si pasta de susan si sarea.
  3. Pasam pana optinem o pasta groasa, apoi punem toata compozitia intr-un bol si adaugam restul de sfecla rasa.
  4. Cu mana umeda, modelam chiftelutelele si le punem o tava tapetata cu hartie de copt.
  5. Incingem cuptorul la 200 grade si le coacem 20-25 min, pana se patrund si devin crocante.
  6. Se servesc cu o salata verde si pasta de susun.