Falafel

Falafel
Publicat pe 02.05.2015 de către Tania
Medium 6 porții

Falafelul este un fel de chiftea preparata din naut cu verdeata si condimentata cu mirodenii exotice. Se poate servi cu sos tahini (pasta de susan) intr-o lipie cu felii de rosii si castraveti si frunze de salata.

Reteta clasica libaneza este obtinuta prin prajirea chitelelor intr-o baie de ulei, eu am ales varianta sanatoasa si le-am copt la cuptor.

Asa ca, FALAFEL sau FA LA FEL! ?

Ingrediente

  • 400g boabe de naut
  • 100g de mazare boabe proaspata sau congelata
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1/2 de legatura de coriandru verde
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 3 linguri de faina (optional)
  • 2 lingurite de coriandru macinat
  • 1 lingurita de cardamom macinat
  • 2 lingurite de chimion
  • 1/2 sare neiodata
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu

Instrucțiuni

  1. Boabele de naut se pun la inmuiat in apa rece, peste noapte. Apoi se scurg si se amesteca cu boabele de mazare.
  2. Se toaca ceapa, usturoiul, verdeata si se pun in robot impreuna cu nautul, mazarea, cele 3 linguri de faina si bicarbinatul de sodiu.
  3. Se adauga cateva linguri de apa si se mixeaza pana se abtine o pasta granulata, nu foarte fina.
  4. Se dauga condimentele macinate si sarea. Compozitia se amesteca bine cu mainile. (Daca e prea uscata, mai adaugam apa, daca este prea moale, mai adaugam faina.
  5. Se formeaza bilute rotunde si se coc la cuptor 20-25 de minute la 190 grade.