Bine de știut

Fără Gluten

Fără Gluten

Publicat pe 16.03.2016 În Bine de știut de către Tania

Asa cum am promis revin cu o lista de ingrediente fara gluten, pe care sa le folositi dupa placul vostru.
Nu o sa dezvolt foarte mult acest subiect, pentru ca gasiti detalii peste tot in lumea asta mare si acest subiect se tot dezbate cam peste tot.

Cerealele care contin gluten sunt: grau, graul kamut, orz, secara etc.

O sa-ti spun care sunt motivele mele si de ce am decis sa o mai rararesc un pic cu aceasta proteina numita gluten.

– In primul rand este o proteina greu digerabila si un puternic iritant gastric.
– Opreste obsorbtia nutrientilor in organism.
– Provoaca dependenta si incepi sa poftesti din ce in ce mai mult la produse bogate in gluten. Cu cat ingeram mai mult gluten cu atat creste riscul de a dezvolta o intoleranta.

Ingredientele care nu contin gluten si le puteti include in lista de cumparaturi sunt: hrisca, mei, faina de porumb, orez, amarant, quinoa, topioca, faina de castane, sorg, linte, naut, fasole, nuci, migdale, alune, fistic, arahide, seminte de canepa, susan, seminte de floarea soarelui, chia, in, seminte de dovleac, mac.

In concluzie: Toate fructele, verdeturile, legumele, nucile si leguminoasele nu contin gluten, asa ca le putenti manca fara nici o grija.

Exista viata si fara gluten ?

Cu drag,
Tania