Hummus cu sfeclă roșie

Hummus cu sfeclă roșie
Publicat pe 18.01.2015 de către Tania
Easy 15 minute 4 porții

Nautul – o leguminoasa extrem de bogata in proteina 24%  si  minerale:  fosfor, potasiu, magneziu, fier si calciu.

Sfecla rosie – contine vitaminele A, C, E, vitaminele din complexul B si minerale precum fier, cupru, zinc, iod, calciu si potasiu si cea mai mare cantitate de vitamina K, continuta intr-o leguma.

Ca sa profit de toate acestea am facut un hummus roz , pe care ti-l recomand cu drag.

Ingrediente

  • 2 cani de naut fiert
  • 1 sfacla rosie medie cruda
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 linguri de pasta de susun
  • 2 linguri de ulei de masline
  • Sucul de la 1/2 lamaie
  • Sare dupa gust
  • Piper
  • 1/2 cana de zeama de la nautul fiert (pentru o consistenta mai cremoasa)

Instrucțiuni

  1. Nautul fiert de scurge de zeama si se pune in robot impreuna cu celelale ingrediente si se maruntesc pana compozitia de devine o pasta.
  2. Daca iese prea uscat putem adauga putina zeama de la nautul fiert.