Maca este cultivată de secole ca aliment și plantă medicinală deoarece are proprietăți nutritive și afrodiziace excepționale.
Pentru incași, maca era o planta sacră, un aliment complet, care permitea populației să reziste mai ușor intemperiilor vremii de pe înaltele platouri ale Anzilor.
Planta are un conţinut ridicat de: proteine, aminoacizi (arginină, histidină, fenilalanină, treonină şi tirozină), glucosinolaţi (glucotropaeolin, m- şi p-metoxiglucotropaeolin), alcaloizi imidazolici (lepidilinele A şi B), flavonoide, antociani, isopteropodin, carbolină, saponine, steroli (sitosterol, stigmasterol), taninuri, acizi graşi nesaturaţi, vitamine (B1, B12, C, E şi K), oligoelemente (Ca, Fe, Mg, K, P, Zn) şi ulei esenţial.
Se poate folosi la prepararea dulciurilor sau in smoothiu-ul de dimineata, mai ales ca vine la pachet cu multe beneficii si contribuie la:
– amplificarea capacităţii de adaptare a organismului la stresul cotidian
– normalizarea activităţii secretorii a glandelor sexuale atât la bărbaţi, cât şi la femei
– mărirea libidoului
– îmbunătăţirea vitalităţii şi tonusului organismului
– reducerea stărilor de oboseală, epuizare şi surmenaj
– îmbunătăţirea stării generale şi rezistenţei organismului
Iti recomand o sursa organica, o poti comanda pe www.myprotein.ro