Matcha Latte (lapte de migdale)

Matcha Latte (lapte de migdale)
Publicat pe 05.02.2017 de către Tania
Easy 10 minute 1 porție

Se zice ca: o ceasca de ceai verde matcha are de 10 ori mai multi antioxidanti decat o ceasca de ceai verde obisnuit. Are un nivel al antioxidantilor de 6 ori mai mare decat fructele goji, de 7 ori mai mare decat al ciocolatei negre, de 17 ori mai mare decat al afinelor si de 60 ori mai mare decat spanacul.

Ca si beneficii: energizeaza corpul, este un calmant pentru minte, arde calorii si este un bun detoxifiant.

Nu sunt o experta in ale ceiului, dar pot sa zic ca imi place mult combinatia cu lapte vegetal si starea pe care o am dupa ce il beau, pentru ca simt ca ma energizeaza fara sa ma agite si imi da o stare de bine.

Este important ca ceaiul Matcha sa fie organic si de cea mai buna calitate, pentru a beneficia de toate proprietatile.

Eu l-am gasit pe: www.farmaciaortomoleculara.ro

Ingrediente

  • Pentru Lapte de Migdale
  • 250ml de apa
  • 3-4 curmale
  • 30g de migdale hidratate peste noapte in apa
  • Pentru Matcha Latte
  • 1/2 lingurita de pulbere de Matcha
  • 1 pahar de lapte de migdale
  • 20ml de apa fiarta (sa aiba 80-90 de grade)

Instrucțiuni

  1. Lapte de migdale: Dupa ce au stat migdalele la hidratat peste noapte, le scurgem de apa le clatim si le punem in blender, impreuna cu apa si curmalele fara samburi.
  2. Le pasam, si apoi strecuram laptele cu ajutorul unui tifon, sita sau saculet special pentru lapte.
  3. Pentru Matcha Latte: Punem apa la fiert, dupa ce s-a fiert o lasam sa se raceasca pana ajunge la 80-90 de grade (ca ceaiul sa nu fie amar).
  4. Dupa ce s-a racit apa putin, turnam apa intr-un bol si punem 1/2 lingurita de ceai Matcha si amestecam bine cu ajutorul uni tel mic.
  5. Turnam apoi infuzia peste laptele de migdale usor incalzit si amestecam.