Năut În Sos Curry

Năut În Sos Curry
Publicat pe 20.10.2017 de către Tania
Medium 45 minute 5 porții

Am tot fost plecata, dar nu am uitat sa ca am promis sa postez reteta pentru naut, care a avut mult succes pe Instagram.

Dupa cum ziceam si in postare, iubesc bucataria indiana, pentru ca vine cu o paleta larga de condimente, gusturi, si nu in ultimul rand pentru ca e bogata in multe feluri de mancare vegana.

Ingrediente

  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 cepe medii
  • 1 dovlecel
  • 2 ardei rosii
  • 3 catei de usturoi
  • 450g naut fiert
  • 300ml de apa sau zeama de la naut (daca a fost fiert in casa)
  • 2 lingurite de curry
  • 1/2 lingurita de coriandru macinat
  • 1 lingurita de turmeric
  • 1/4 lingurita piper
  • 3 linguri de faina de naut
  • Sare neiodata

Instrucțiuni

  1. Intr-o cratita punem uleiul si o lingura de apa. Dupa ce uleiul s-a incins punem ceapa maruntita si usturoiul zdrobit si lasam la foc mediu 5-6 minute.
  2. Adugam dovlecelul si ardeii maruntiti, si mai lasam pe foc inca 7 minute (amestecand din cand in cand).
  3. Cand legumele sunt gata, adaugam condimentele (curry, coriandru, piper, turmeric) si amestecam bine.
  4. Adaugam nautul, apa sau zeama de la naut si lasam pe foc pana ajunge la punctul de fierbere.
  5. Dam focul incet si adaugam faina de naut amestecand bine sa nu se formeze cocoloase. Mai lasam pe foc 10 minute.