Orez roșu cu Sos Curry
Publicat pe 22.02.2020
de către Tania
Medium
40
4
Instrucțiuni
- Punem orezul roșu la fiert în 3 căni de apă și puțină sare.
- Lăsăm la foc mediu pentru aproximativ 30-35 min.
- Între timp punem într-o tigaie 3 linguri de semințe de susan și le rumenim.
- Când semințele sunt gata adăugăm uleiul de cocos peste semințe.
- Când uleiul s-a încins adăugăm ceapa tocată și călim la foc mic până se pătrunde.
- Adăugă ghimbirul ras, usturoiul zdrobit, ardeiul și dovlecelul tăiat fâșii le lasă la tigaie pentru 20 min la foc mic.
- Când legumele sunt gata adăugăm smântâna de cocos, sarea, praful de curry și 150ml de apă și lăsam inca 5 min pe foc mic.
- Scurgem orezul de surplusul de apă îl aranjăm în farfurie, adăugăm sosul de curry și ornăm cu un avocado bine copt.