Orez roșu cu Sos Curry

Orez roșu cu Sos Curry
Publicat pe 22.02.2020 de către Tania
Medium 40 4

Ingrediente

Instrucțiuni

  1. Punem orezul roșu la fiert în 3 căni de apă și puțină sare.
  2. Lăsăm la foc mediu pentru aproximativ 30-35 min.
  3. Între timp punem într-o tigaie 3 linguri de semințe de susan și le rumenim.
  4. Când semințele sunt gata adăugăm uleiul de cocos peste semințe.
  5. Când uleiul s-a încins adăugăm ceapa tocată și călim la foc mic până se pătrunde.
  6. Adăugă ghimbirul ras, usturoiul zdrobit, ardeiul și dovlecelul tăiat fâșii le lasă la tigaie pentru 20 min la foc mic.
  7. Când legumele sunt gata adăugăm smântâna de cocos, sarea, praful de curry și 150ml de apă și lăsam inca 5 min pe foc mic.
  8. Scurgem orezul de surplusul de apă îl aranjăm în farfurie, adăugăm sosul de curry și ornăm cu un avocado bine copt.