As manca ciocolata la toate mesele principale. Cu toate astea, incerc sa nu fac abuz si sa o savurez ocazional, bucurandu-ma din plin de energia pe care mi-o ofera!
By Denisa
Ingrediente
BLAT
4 curmale
50g fulgi de ovaz
50 g migdale crude hidratate minim 8 ore
CREMA DE MENTA
50g nuci caju hidratate minim 4 ore
2 lingurite de miere sau sirop de agave
2 lingurite ulei de cocos
40 ml apa
15 frunze de menta proaspta
Un varf cutit de spirulina praf (optional, pentru intensificarea culorii)
CREMA DE CIOCOLATA
50g nuci caju hidratate
2 lingurite de miere sau sirop de agave
2 lingurite ulei de cocos
40ml apa
1/2 lingurita de vanilie
30g cacao
DECOR
Fuilgi de cocos
Frunzulite de menta proaspata
Instrucțiuni
BLAT: In robot se maruntesc migdalele, curmalele si fulgii de ovaz.
Toata compozitia se va presa intr-un inel culinar.
CREMA: Nucile caju se pun in robot imreuna cu mierea, uleiul de cocos si apa. Se proceseaza pana compozitia devine o crema fina. La crema de menta se adauga in plus frunzele de menta si spirulina, iar la cea de ciocolata, cacao pudra si vanilie.
Cremele se toarna succesiv peste blat.
Adaugam peste crema de ciocolata fulgii de cocos si punem la congelator pentru o ora.