Prăjitură cu Mentă și Ciocolată

Prăjitură cu Mentă și Ciocolată
Publicat pe 29.10.2015 de către Tania
Easy 25 minute 2 porții

As manca ciocolata la toate mesele principale. Cu toate astea, incerc sa nu fac abuz si sa o savurez ocazional, bucurandu-ma din plin de energia pe care mi-o ofera!

By Denisa

Ingrediente

  • BLAT
  • 4 curmale
  • 50g fulgi de ovaz
  • 50 g migdale crude hidratate minim 8 ore
  • CREMA DE MENTA
  • 50g nuci caju hidratate minim 4 ore
  • 2 lingurite de miere sau sirop de agave
  • 2 lingurite ulei de cocos
  • 40 ml apa
  • 15 frunze de menta proaspta
  • Un varf cutit de spirulina praf (optional, pentru intensificarea culorii)
  • CREMA DE CIOCOLATA
  • 50g nuci caju hidratate
  • 2 lingurite de miere sau sirop de agave
  • 2 lingurite ulei de cocos
  • 40ml apa
  • 1/2 lingurita de vanilie
  • 30g cacao
  • DECOR
  • Fuilgi de cocos
  • Frunzulite de menta proaspata

Instrucțiuni

  1. BLAT: In robot se maruntesc migdalele, curmalele si fulgii de ovaz.
  2. Toata compozitia se va presa intr-un inel culinar.
  3. CREMA: Nucile caju se pun in robot imreuna cu mierea, uleiul de cocos si apa. Se proceseaza pana compozitia devine o crema fina. La crema de menta se adauga in plus frunzele de menta si spirulina, iar la cea de ciocolata, cacao pudra si vanilie.
  4. Cremele se toarna succesiv peste blat.
  5. Adaugam peste crema de ciocolata fulgii de cocos si punem la congelator pentru o ora.