Salată raw de “Boeuf”

Salată raw de “Boeuf”
Publicat pe 22.12.2015 de către Tania
Medium 25 minute 6 porții

Stiu ca mesele de Craciun sunt pline cu sarmale, piftie si binecunoscuta salata de Boeuf. Ce zici de o varianta la fel de gustoasa, dar mai sanatoasa? Cand am aflat de reteta asta acum cativa ani am fost un pic sceptica, dar am incercat-o si am adaptat-o dupa gustul meu iar acum este nelipsita din meniul de Craciun. Sa nu mai zic ca am gatit-o la atelierul de vineri si toate lumea a fost incantata.

Ingrediente

  • 2 morcovi
  • 6 ciuperci champignon crude
  • 1 telina medie
  • 1 ardei kapia
  • 100g de masline Kalamata fara samburi
  • 100g de mazare verde congelata sau proaspata
  • 3-4 castraveti murati
  • PENTRU MAIONEZA
  • 150g de seminte de floarea soarelui (hidratate peste noapte)
  • Sucul de la o jumatate de lamaie
  • 3 linguri de pasta de susan
  • 1 lingurita de turmeric
  • 1 lingurita de faina de mustar (optional)
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 3 linguri de drojdie inactiva
  • sare neiodata
  • 150 ml de apa

Instrucțiuni

  1. In blender se pun semintele de floarea soarelui (inmuiate inainte minim 4 ore), se adauga pasta de susan, sucul de lamaie, praful de mustar, turmeric, ulei de masline, drojdie inactiva, sare, apa si pasam bine. Se adauga apa daca ma este nevoie, pana se obtine o pasta cremoasa.
  2. Legumele se taie cubulete, se adauga mazarea decongelata, scursa bine de surplusul de apa.
  3. Se amesteca toate legumele cu maioneza raw.