Bine de știut

Scump! În comparație cu ce?

Scump! În comparație cu ce?

Publicat pe 15.03.2016 În Bine de știut de către Tania

De cata vreme imi doresc sa scriu despre asta, pentru ca acest gand m-a bantuit multi ani si imi mai apare si acum uneori.
Este scump sa mananc sanatos, sa urmez cursurile pe care mi le doresc, sa imi cumpar o carte, sa invat de la cei mai buni, sa merg in tabara…si lista este luuunga.

Nu intentionez sa te cert sau sa te judec, vreau doar sa iti spun povestea mea.

Nu m-am nascut intr-un palat si nici intr-un oras prosper. In copilarie nu am stiut cum este sa iti lipseasca ceva, pentru ca am avut multa iubire si doar de asta aveam nevoie.
Am crescut, si o data cu anii au inceput sa apara si nevoile. Munceam si cheltuiam, usor, usor am uitat ca hainele colorate si bine asortate nu se potriveau de loc cu ce aveam in suflet.

Intr-o zi frumoasa de mai am impachetat multe amintiri si o data cu ele mastile colorate, si le-am dat.

Nu a fost usor pentru ca am ramas eu cu mine si a trebuit sa duc o lupta ca sa inteleg: cine sunt? ce imi doresc? cu ce pot fi de folos?

In acel moment au inceput sa vina rapunsurile, dar si intrebari din ce in ce mai bune. ?

Atunci cand am inteles ca masina pe care o folosesc zi de zi nu e cea din parcare, ci corpul meu si ca o piesa uzata nu se poate schimba atat de usor sau chiar deloc, a fost momentul in care am inceput sa pun pret pe “combustibil”.

Ma alimentez cu hrana naturala si fug de ambalaje colorate.
Merg la cursuri, tabere si platesc pretul corect (in rate uneori), pentru ca stiu ca este o investitie activa in viitorul meu.
Dau ultimii bani pe o carte, pentru ca stiu ca informatia de calitate costa.

Si de fiiecare data cand in minte imi apare “scump” ma intreb “In comparatie cu ce, cu pretul sanatatii mele ? “.