Recomandări

Simona Chimisliu (Cămara Cu Merinde)

Simona Chimisliu (Cămara Cu Merinde)

Publicat pe 10.12.2015 În Recomandări de către Tania

Prietenia mea cu Simona si Camara cu Merinde a inceput in vara acestui an. Am fost invitata sa tin un atelier de gatit, fara sa stiu ca o sa devina usor, usor o traditie si ca in fiecare sezon voi fi prezenta la Camara (ii multumesc pe aceasta cale).

O apreciez pe Simona pentru curajul ei de a aduce ceva nou pe piata din Constanta si ca organizeaza des evenimente gratuite, pentru ai face pe Constanteni sa constientizeze cat de importanta este sanatatea lor.

Daca ai drum pe la Constanta, nu uita sa treci pe la Camara cu Marinde, au cea mai buna mancare, prajituri raw si sute de produse organice aduse din toata lumea.

1. Stiu ca atunci cand pornesti ceva din pasiune, in spatele acelui proiect se acunde mereu o poveste interesanta. Care este povestea ? Cum a inceput totul?

Camara cu Merinde a luat nastere din iubire si pasiune. Din iubirea pentru oameni. Intotdeauna mi-a placut sa impart timpul cu persoane dragi mie si sa aflu povesti noi de viata. Iar pasiunea pentru bucataria vegetariana si raw vegana a ales pentru mine domeniul in care urma sa dau nastere proiectului. Pot spune ca povestea familiei, respectiv stilul de viata sanatos pe care l-am adoptat in urma cu mai multi ani, a devenit povestea tuturor. Am ales sa daruiesc si totul a venit de la sine.

2. Fiecare avem niste valori dupa care ne ghidam si pe care le pretuim si la ceilalti. Care sunt cele mai importante 3 valori ale tale?

In primul rand nu imi imaginez o lume fara respect. Zi de zi ma respect pe mine, ii respect pe cei din jur si respect munca pe care o fac. Si daca nu am consumat cele trei optiuni, adaug libertatea si afectiunea.

3. Care sunt bucuriile pe care ti le aduce activitatea ta?

Aici e dificil sa fac un rezumat. Nu m-as imagina sa fac altceva. Recompensa cea mai mare este atunci cand o noua persoana alege sa urmeze stilul de viata vegetarian.

4. Suntem la finele anului 2015, eu obisnuiesc sa imi fac planuri, dar inainte de toate imi place sa privesc in urma si sa imi analizez realizarile. Care au fost realizarile tale in acest an?

Acum ma gandesc doar la copilul meu. Am o fata care anul acesta a inceput scoala, a descoperit noi hobbyuri si ea este marea realizare a anului si a vietii.

5. Pentru ca imi place bucataria vegetariana, nu puteam sa nu te te intreb care este mancarea ta vegetariana preferata?

Voi incadra smoothieurile la categoria mancare. Imi place sa incerc diverse amestecuri de fructe, legume si seminte. As putea trai toata viata doar cu fructe.

6. Anul acesta mi-am facut cateva obiceiuri noi: sa mananac fructe dimineata, sa imi notez ideile care imi vin in cap si sa practic cat mai des yoga. Care sunt obiceiurile tale noi de anul acesta?

Anul acest am inceput sa ma joc mai mult. Intamplarea face sa fiu inconjurata frecvent de copii si ma joc alaturi de ei. Uneori imi face bine sa ma intorc putin in timp.

7. Obisnuiesc sa fiu recunoscatoare pentru oamenii pe care ii intalnesc si lucrurile pe care le traiesc. Cui ai vrea sa oferi anul acesta recunostinta ta?

Am toata recunostinta pentru familie si sunt norocoasa pentru ca imi este alaturi permanent.

8. O carte care a avut un mare impact pentru tine in 2015.

Anul acesta am citit cu drag cartea profesorului univ. dr. Dumitru Constantin Dulcan “In cautarea sensului pierdut”. Atunci cand ii citesc cartile simt ca il am alaturi la un ceai si imi impartaseste povestile vietii. Transmite trairile foarte frumos in scris.

9. Care sunt planurile tale pentru anul 2016?

In 2016 am ca obiectiv sa imbogatesc rafturile din “Camara cu merinde” cu zeci de produse noi din intreaga lume. De la deschidere am urmarit sa am produse unice pe piata din Romania si cat mai multe sortimente pentru ca persoanele care ne trag pragul sa intalneasca diversitate. O alta dorinta este sa organizez o conferinta la care sa participle profesorul univ. dr. Dumitru Constantin Dulcan.

10. Care este manta sau viziunea ta dupa care te ghidezi in viata?

Aurora Liiceanu l-a citat intr-o carte pe Vladimir Nabokov: “Un anumit barbat… a pierdut candva in marea albastra si necuprinsa un buton de manseta cu diamant si, dupa douazeci de ani, in aceeasi zi, vineri, daca nu ma insel, manca un peste mare – dar in pantecul acestuia nu se gasea niciun diamant. Asta imi place cand este vorba despre coincidente”. Imi place sa ma bucur de fiecare moment al vietii, de surprizele vietii si caut mai putin semne si credinte fixe.

 

Cu drag,

Simona Chimisliu

www.camaracumerinde.ro