Supă Minestrone

Supă Minestrone
Publicat pe 27.09.2017 de către Tania
Medium 6 porții

A inceput sezonul supelor si a leguminoaselor. Daca pana acum ne-am distrat cu multe fructe (mai ales pepeni), acum ne apucam si de ceva gatit cald si consistent.

Supa este deliciosa si satioasa, ai nevoie de legume de fasole fiarta si cateva condimente.

Ingrediente

  • 1 ceapa mare
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi mari
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • 3-4 cani de fasole fiarta
  • 2 litri de apa
  • 2 lingurite de curry
  • 1 lingurita de turmeric
  • 1 legatura de patrunjel
  • Sare neiodata
  • 2 linguri de ulei de masline

Instrucțiuni

  1. Tocam toate legumele (ceapa, morcov, dovlecel, ardei si cartofii).
  2. Intr-o tigaie incingem 2 linguri de ulei de masline, adaugam toate legumele si le sotam la foc mic aproximativ 15min, amestecand din cand in cand.
  3. Intr-o oala punem la fiert 2 litri de apa, dupa ce apa s-a fiert, punem in apa toate legumele sotate si le mai lasam fa fiert 5 minute la foc mic.
  4. Cand legumele sunt gata, adaugam fasolea fiarta, curry, turmeric, sarea si mai lasam 5 minute la foc mic.
  5. La final stingem focul si adaugam patrujelul tocat.