Tartă cu Fructe

Tartă cu Fructe
Publicat pe 28.03.2016 de către Tania
Medium 4 porții

De cand am descoperit Petimezi (siropul pur din struguri, un indulcitor 100% natural) nu ma pot dezlipi de el. Il folosesc la prajituri, biscuti, chiar si salate.
Te invit sa incerci si tu aceasta tarta cu fructe, care este plina de fibre, vitamine si minerale.

Ingrediente

  • 100g nuci romanesti
  • 70g faina de migdale
  • 220g fulgi de ovaz
  • 40 ml Petimezi (sirop pur din struguri)
  • 80ml suc de mere
  • 25g zahar de cocos
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1/2 lingurita de praf de vanilie
  • 2 kiwi
  • 2 linguri de seminte de chia
  • zmeura (pentru ornat)
  • fulgi de cocos (pentru ornat)

Instrucțiuni

  1. In robot de pun fulgii de ovaz, faina de migdale, nucile, zaharul de cocos, scortisoara, vanilia si se paseaza.
  2. Se adauga siropul de struguri, sucul de mere si se amesteca bine toata compozitia pana devine un aluat lipicios, dar usor de manevrat (daca aluatul este prea uscat se poate adauga un pic de suc de mere).
  3. Aluatul se aseaza in forme de silicon si se pune la congelator pentru 20 de minute.
  4. Pentru crema este nevoie de: 2 kiwi curatate si pasate in blender, peste care se pun 2 linguri de seminte de chia, se amesteca bine si se lasa 15 minute pana compozitia se transforma intr-un jeleu.
  5. Se scoate aluatul din forme si se adauga jeleul de kiwi, zmeura, fulgii de cocos si putin sirop de struguri.