Tort cu Dovleac

Tort cu Dovleac
Publicat pe 20.12.2015 de către Tania
Medium 25 minute 8 porții

Daca tot se mai gaseste dovleac pe piata, de ce sa nu facem un tort galben numai bun pentru masa de Craciun.

Acest desert l-am facut la atelierul de paine din toamna, nu am mai apucat sa il postez, in schimb Denisa, colega mea de bucatarie a fost mai harnica.

Multumesc Denisa pentru ajutorul tau.

Ingrediente

  • BLAT:
  • 150g curmale fara samburi
  • 50g fulgi de ovaz sau hrisca
  • 100g migdale crude hidratate minim 8 ore
  • CREMA
  • 400g nuci caju hidratate minim 4 ore
  • 200g dovleac placintar
  • 150g miere
  • 100ml ulei de cocos
  • 1 baton de vanilie sau extract de vanilie
  • Sucul de la o jumatate de lamaie
  • 1 lingurita condimente: scortisoara, nucsoara si cuisoare
  • 2 lingurite turmeric
  • Fulgi de cocos (pentru ornat)
  • Un praf de sare

Instrucțiuni

  1. BLAT: In robot se maruntesc migdalele, curmalele si fulgii de ovaz.
  2. Toata compozitia se va presa intr-un inel culinar.
  3. CREMA: Toate ingredientele se pun in robot si se proceseaza pana compozitia devine o crema fina.
  4. Adaugam peste crema fulgii de cocos amestecati cu turmeric si punem la congelator pentru cateva ore.