Bine de știut

Un Brand Românesc din Dragoste Pentru Om și Natură

Un Brand Românesc din Dragoste Pentru Om și Natură

Publicat pe 15.11.2017 În Bine de știut de către Tania

Când eram mică țin minte că Mama avea câteva haine din in, știu că le trata cu o deosebită grijă, pe semne că erau speciale pentru ea.

Atunci eu nu am fost curioasă să aflu care este povestea lor, dar am rămas cu impresia că este un material sofisticat și greu de purtat (știți concluziile acelea care îți rămân impregnate în minte cu încăpățânare, până vine cineva și te luminează).

 

Întâmplarea a făcut să descopăr un magazin online de haine 100% din in, fabricate în România și să-mi aleg câteva modele.

Acum mi s-au schimbat percepțiile, pentru că din momentul în care am pus pe mine bluza bleu (cea din poză), m-am întrebat de ce am tot fugit atâția ani de acest material, apoi am încercat să aflu câte ceva despre fibrele de in, și pot să spun că am rămas fascinată.

Știai că?

  • Țesătura de in devine mai moale și mai plăcută cu fiecare spălare.
  • Nu este alergenic, nu se electrizează și nu necesită călcare. Cu asta pot spune ca m-a cucerit, nu îmi place să calc deloc :).
  • Are calitatea de a regla schimbul de căldură între temperatura corpului și cea atmosferică, putând fi purtat în toate anotimpurile.
  • Poate absorbi umiditate până la 20% din propria greutate, lăsând totuși senzația de uscat la atingere.
  • Țesătura din in este una dintre cele mai vechi țesături din lume. Au fost descoperite mumii învelite în mantale de pânză de in datând încă din anii 4500 î.Hr.
  • Cuvântul ”lenjerie” vine de la termenul francez ”linge” care înseamnă ”in”
  • Inul este un produs rar, fibra sa reprezentând 1% din producția mondială de fibră textilă.
  • Este natural, biodegradabil și reciclabil.

 

De ce am scris acest articol?

Pentru că îmi doresc să fim mai responsabili, nu numai cu ce mâncăm, dar și cu ce haine purtăm și nu în ultimul rând pentru că i-am cunoscut pe cei de la Mimush, care m-au ajutat cu informații și m-au făcut să îndrăgesc inul.

MIMUSH este un brand românesc născut din dragoste pentru om, natură și frumos. Într-o lume invadată de țesături sintetice care afectează atât omul cât și mediul înconjurător, au ales să lucreze cu materiale naturale, biodegradabile, durabile, dar în același timp atât de frumoase și plăcute la atingere. Hainele MIMUSH sunt create din in, în serii limitate într-un mic atelier din Suceava, având un design simplu, în linii curate, modern și practic.

www.mimush.ro

Alege să fii aproape de natură!